Smar spożywczy wysokotemperaturowy, na bazie PTFE. Odporny na wilgoć, pył, agresywne środowisko. Smarowanie zaworów, łańcuchów, kół napędowych, uszczelnień ( o-ringi, simmeringi). Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF H1, nr 163619.
temp. robocza: -20°C +200°C
smarowanie suche do 250°C
klasa NLGI: 2
Uniwersalny smar spożywczy o podwyższonych parametrach. Całkowicie nierozpuszczalny w wodzie i parze, odporny na agresywne środowisko, detergenty, sok jabłkowy. Posiada świadectwo dopuszczenia do stosowania w przemyśle spożywczym PZH nr HZ/07667/95, oraz atest NSF H1, nr 138 272.
temp. robocza: -20°C +150°C
klasa NLGI: 1-2
Smar spożywczy wysokotemperaturowy, odporny na duże naciski. Łożyska toczne, łożyska ślizgowe, przeguby, ślimaki. Daje się łatwo pompować. Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF H1, nr 130672.
temp. robocza: -30°C +200°C
klasa NLGI: 1-2
Smar spożywczy syntetyczny o wysokich parametrach, bardzo stabilny w szerokim zakresie temp., całkowicie odporny na wodę, agresywne środowisko, detergenty. Długotrwałe smarowanie bezobsługowe. Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF H1, nr 140865.
temp. robocza: -40°C +170°C
klasa NLGI: 2
Smar spożywczy typu EP. Na bazie oleju białego o dużej lepkości, z dodatkiem uszlachetniaczy stałych. Bardzo przyczepny, odporny na działanie wody, obciążenia udarowe, agresywne środowisko. Atest spożywczy NSF H1, nr 147547. Posiada certyfikaty HALLAL i KOSHER.
temp. robocza:
-20°C+140°C
klasa NLGI: 1-2
Smar syntetyczny półpłynny, jakość spożywcza. Posiada atest NSF H1, nr 142222. Zalecany do smarowania łańcuchów i małych przekładni pracujących w trudnych warunkach. Bardzo przyczepny, odporny na wypłukiwanie. Nie jest rozbryzgiwany przy dużych prędkościach ani nie wycieka przy małych.
temp. robocza: -20°C +180°C